Tips & ideér för barnrummet.

5ba92d9a46714fa65b09bb8d2d586585

Jag sitter och gör research till Projekt:barnrum och kom över den här bilden på Pinterest.

Bilden visar hur enkelt och för en billig peng, du kan förvandla en fondvägg i exempel ett barns rum. Använd ett par olika mönstrade tapeter och skapa ett unikt inslag i inredningen som skapar ett mycket personligt rum. I detta rum skapade man ett hus men former och möjligheter är oändliga.  Textilier kan också användas och sättas upp direkt på väggen. Fördelar med textilier är att man enkelt kan förändra rummet när det är dags för en ny look.

Andra tips när du inreder ett barns rum är att tänka på höjden. Barn är korta i rocken, så placera möbler och tavlor i deras höjd. Tunga saker placeras längs med golvlisten och glöm inte att säkra möblerna i väggen. På Rusta eller liknande varuhus kan du köpa säkerhets produkter. Inred även garderoben så småfolket själva kan hämta och lägga in sina kläder. Förvaring är aldrig fel då ett barn idag har i genomsnitt ca 500 leksaker (!). Det kan vara ganska skönt att ha ett ställe att lägga undan sakerna på kvällen.

Om ni planerar att göra nytt i rummet, så tänk en bit framåt. Barn växer snabbt och hur många gånger ni kommer att göra om rummet till er lilla parvel, är begränsat. Välj neutrala väggar och addera färgstarka detaljer som sänglakan, kuddar eller ommålade möbler. Leksaker är oftast färgstarka och i ett barns rum finns det ofta leksaker framme hela tiden.

En stor matta på golvet skyddar golvet samtidigt som det inbjuder till lek på golvet.

Om fantasin tryter, titta igenom ditt barns böcker. I sagoböckerna finns de mest fantastiska miljöer att hitta inspiration ur. Välj ett tema för rummet- cirkus eller fotbollstema kanske. Möjligheterna är oändliga men glöm inte den lilla personen du inreder för. Vad gillar ditt lilla troll? Låt svaret spegla rummet.

Ha en underbar torsdag!

Emma – Mazarin Design

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>