Ny interiör i barnrummet under en eftermiddag- kolla in hur vi gjorde..

Att inreda behöver inte ta särskilt lång tid eller kosta en stor summa pengar. Igår eftermiddags kom projekt barn-rum på agendan. För oss tog det runt två timmar och kostade under tusenlappen. Här bjuder vi på bilder och tips.

Bebisrum ska förvandlas rumsligt så det passar en växande liten tjej.

Bebisrum ska förvandlas rumsligt så det passar en växande liten tjej.

Ett rum som var inrett för en liten bebis skulle förvandlas för en liten tjej som blivit större. Barnsängen skulle bytas ut och färgsättningen behövde knytas ihop för att skapa harmoni.

Tips när du inreder till barn är att låta dem få vara med när ni planerar. Ställ frågor och låt barnet få berätta hur rummet ska användas. Vissa barn älskar att pyssla-lägg då fokus på en pysselhörna och bra förvaring. Andra är raka motsatsen och är aldrig stilla sittande- låt rummet få en klättervägg. Precis som alla andra rum ska det finnas en funktion som bestäms av den som ska använda rummet. Börja alltid där.

Genom att låta barnen få vara med kan du även få hjälp med små detaljer som tavlor eller andra dekorativa inredningsdetaljer som barnen själv kan vara med och skapa. Dessa detaljer skapar ett personligt rum och vilken unge gillar inte att hänga upp sina saker på väggarna?

Vi klädde in sängen med ett lime-grönt tyg med vita prickar på. Sängkläderna kommer ifrån HM Home och är dekorativa med fåglar på. Matchande kuddar i lime-grönt med inslag av en lax-rosa färg kompletterar till en mer tjejig-look.

En större säng och mer förvaring var ett måste.

En större säng och mer förvaring var ett måste.

2 (1)

På väggen skapade vi istället för en sänggavel en anslagstavla med snöre där favorit-nallen kan sitta under dagen för att lätt bli hittad vid läggdags. Här kan även andra vackra dagis-alster sättas upp.

Loppis fynd blev en färgklick till interiören i detta flickrum.

Loppis fynd blev en färgklick till interiören i detta flickrum.

En loppis stol av korg sprayades i en starkare gul färg för att skapa lite kontrast till den lime-gröna färgen.

Valet av matta föll på en stor rya matta i grönt. Tjejen som ska använda rummet älskar nämligen att sitta på golvet och leka med sina dockor eller ligga och läsa böcker på golvet, därför valde vi en mjukare matta som nästan täcker hela golvet.

Gröna växter är absolut en trend som kommer tillbaka. Varför inte i våra barn-rum? I det här projektet valde vi en tomatplanta som krukväxt. När du inreder till lite äldre barn är det ett kul inslag i inredningen och låt barnen själva få vattna dem. Tomater är dessutom goda att själv plocka och äta!

barnrum

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>